Γενικό Λύκειο Αυλωναρίου

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς

8o Παγκόσμιο Εκπαιδευτικό Φεστιβάλ - Σαν Ρέμο - Ιταλία - 2006

E-mail Εκτύπωση PDF

 

 

8o ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΑΝ ΡΕΜΟ-ΙΤΑΛΙΑ

2-7  Μαΐου 2006

san r

Το Λύκειο Αυλωναρίου συμμετείχε στους αγώνες του Παγκόσμιου Εκπαιδευτικού Φεστιβάλ του Σαν Ρέμο της Ιταλίας και ειδικότερα, στο διαγωνιστικό μέρος του κινηματογράφου με θέμα την «Ειρήνη». Το καλλιτεχνικό έργο των μαθητών κατάφερε να διακριθεί ανάμεσα σε χιλιάδες συμμετοχές από όλο τον κόσμο και να περάσει στην τελική φάση που έλαβε χώρα στο Σαν Ρέμο, 2-7/5/2006.

 

Η μαθητική ομάδα υποστηρίχθηκε από τη Διευθύντρια κ. Κατερίνα Κοτρόζου και την υπεύθυνη εκπαιδευτικό κ. Ρούλα Κεχρή, ενώ απαρτιζόταν από παιδιά της Α? και της Β? Λυκείου που έπρεπε να παρουσιάσουν μια σύντομη ταινία ή ένα διαφημιστικό μήνυμα όπου κάποια διένεξη επιλύεται ειρηνικά και με τρόπο πρωτότυπο. Οι μαθητές παρουσίασαν αρκετές ιδέες και καταλήγοντας δημιούργησαν ένα τηλεοπτικό σποτ βασιζόμενοι στην ιδέα του αρχαίου Έλληνα ιατρού Ιπποκράτη ότι «η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη». Έτσι, κατέδειξαν μέσα από το σποτ συμπεριφορές και πράξεις που πρέπει να αποφεύγονται ώστε οι σημερινοί νέοι να μην μετατρέπονται σε πολεμοχαρείς ηγέτες του αύριο.

 

Στην τελική φάση επισκέφθηκε το San Remo μια μικρή, μια αντιπροσωπευτική ομάδα μαθητών και δύο συνοδών εκπαιδευτικών οι οποίοι υποστήριξαν επιτυχώς την υποψηφιότητά του σχολείου μας μπροστά στην κριτική επιτροπή, με αποτέλεσμα να λάβουμε για τη συμμετοχή μας το 1ο Ειδικό Βραβείο, έχοντας ταυτόχρονα δώσει τη δυνατότητα στους μαθητές μας να έχουν μια εμπειρία διεθνούς βεληνεκούς και ταυτόχρονα μια ηθική ανταμοιβή. Μετά από αίτημα του σχολείου, οι διοργανωτές παραχώρησαν εκθεσιακό χώρο όπου, οι μαθητές μας έγιναν πρεσβευτές της πατρίδας μας διαθέτοντας ενημερωτικό και διαφημιστικό υλικό της Νομαρχίας για την Εύβοια και του ΕΟΤ για την Ελλάδα γενικότερα.

 

Το Λύκειο Αυλωναρίου έχει ως βασική αρχή την προώθηση τέτοιων καινοτόμων δράσεων εκτός ωρολογίου προγράμματος που υποστηρίζουν την εξέλιξη των μαθητών σε ολοκληρωμένες προσωπικότητες και παράλληλα απασχολούν τους νέους δημιουργικά και τους προφυλάσσουν από συνήθειες επιζήμιες για τη σωματική και ψυχική υγεία τους.

san-remo

 

Attachments:
Download this file (event.pdf)event.pdf[Φωτογραφικό Άλμπουμ από την Εκδήλωση]4177 Kb
Download this file (Il nostro paese.pdf)Il nostro paese.pdf[ ]85 Kb
Download this file (Our place.pdf)Our place.pdf[ ]214 Kb
 

Ωρολόγιο Πρόγραμμα

timetable

Δωρεά Αθλητικού Υλικού από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέων Αυλωναρίου

08 FlatBallIcons_Volley-512